Laatu ja valmistus

Kissapuu design kiipeily- ja raapimispuut sekä seinähyllyt & tikkaat valmistetaan puusepänverstaassa Naantalissa, kivenheiton päässä Turusta. Tuotteet ovat suomalaisen muotoilun ja valmistuksen laatutyötä. Kissapuu käytössä on kestävä, lähes ikuinen ja ekologinen kissahuonekalu.

Tuotteet valmistetaan asiakkaan tilauksesta.

ecological cat tree ekologinen kissan kiipeilypuu

KISSAPUU

Materiaalit

Kissapuun tangon osat ovat metallia ja kestävät vantterampien kissojen tankotanssia. Tanko tulee asentaa kiinteälle ja tasaiselle lattia, asennus kokolattiamaton päälle on kielletty.

Tanko päällystetään 12 mm paksuisella köysimateriaalilla, joka kestää hyvin kissan kynsiä. Köysimateriaalivaihtoehdot ovat

  • sisalköysi, joka on valmistettu luonnossa kasvavasta Agave-kasvin kuidusta. Köysi on venymätön, karkeapintainen luonnontuote, väriltään naturel. Vahvin köysistä.
  • manillaköysi, joka on valmistettu Abaca-luonnonkuidusta. Köysi on myös karkeapintainen ja kevyesti öljytty (öljyt ovat parafiinipohjaisia valko- ja mineraaliöljyjä). Manillaköysi on väriltään tummempi kuin sisal, ruskeahko. Ei suositella kovin herkille tai allergisille.
  • keinohamppu, joka on valmistettu synteettisestä polypropeenista. Väri on naturel, lähes aidon hampun näköinen, taittaen harmaaseen. Vahva köysi. Kissan raapiessa keinohamppuköydestä ei "varise" mitään, pinta nukkaantuu.

​Tuotteen mukana toimitamme ohjeet köysien ja huopien vaihtamiseen. 

Tasojen ja seinähyllyjen puumateriaalina käytetään tammiviilua tai koivuvaneria, jotka ovat alkuperältään Suomesta, Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta. Kaikki ovat vastuullisesti tuotettuja ja sertifioituja.

Tasojen päällysteenä käytetään vahvaa neulehuopaa, jonka kulutuskestävyys on erinomaista - myös kissojen kynsissä. 

Kaikki materiaalit ovat myrkyttömiä.

Nukkuma-alustat valmistetaan luonnonvalkoisesta 100 % puuvillakankaasta (merimiessäkkikangasta). Pohjakankaana on luonnonvalkoista liukuestekangasta. Välissä käytetään pehmikkeenä vanua.

Nukkuma-alustan voi pestä 60 asteen konepesussa. Pesussa kankaat voivat kutistua n. 3 %.

Saatavilla on myös yksilöllisiä vuohentaljoja tai vuohennahasta tehtyjä nukkuma-alustoja. Niitä ei voi pestä.

TUTUSTU LISÄÄ
kissapuu cat tree design from finland

KISSAPUU

Design from Finland

Köydet, neulehuovat, nukkuma-alustojen kankaat ja vuohentaljat meille toimittavat suomalaiset alihankkijat.

Meille on myönnetty Design from Finland-merkki. Täytämme v. 2020 voimaantulleet uudet vastuullisuuskriteerit.

Kissakin kiintyy pitkäikäisiin huonekaluihin. Kissa on luontaisesti viisas luonnon ja ympäristön ystävä.

kissan raapimispuu cat scratching tree

KISSAPUU

Kissapuun kokoaminen

Kissapuu kiipeily- ja raapimapuun kokoaminen on helppoa yksinkin ja ilman erillisiä työkaluja. Tanko kiristetään kiertämällä tukevaksi lattian ja katon väliin. On tärkeää noudattaa tuotteen mukana tulevia kokoamisohjeita. Kokoamisohjeen lisäksi toimitamme kaiken muun kokoonpanossa tarvittavan.