Usein kysyttyä

Onko Kissapuu kiipeily- ja raapimapuu sopiva ulkokäyttöön?

Kissapuun tangon metalliosat on ruostekäsitelty, mutta tuote ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön altistettavaksi sateelle ja lumelle. Kissapuu soveltuu kuitenkin käytettäväksi lasitetulla parvekkeella tai muussa suojatussa tilassa. On muistettava,että lämmittämättömissä tiloissa kosteusriski on aina olemassa. Suosittelemme, että Kissapuu otetaan talveksi sisätiloihin. 

Miten kestävä Kissapuun tanko/tolppa on?

Kissapuu kiipeily- ja raapimispuun tanko/tolppa on metallia, jossa on hitsatut osat. Vaikka tangon halkaisija köysineen on kapea, noin 4,5 cm, kestää tanko vaikka tankotanssin. Suosittelemme tankoa kuitenkin vain kissojen tankotanssiin!

Pysyykö Kissapuu pystyssä?

Varmasti pysyy, jos olet tarkkaan noudattanut kokoamisohjeita ja varmistanut, että tuote on tukevasti lattian ja katon välissä kiinnitettynä. Kissapuu tulee asentaa kiinteälle lattialle, ei kokolattiamaton päälle. 

Aika ajoin on syytä tarkistaa, että kiinnitys on edelleen tukeva ja tarvittaessa kiristää sitä. 

Kissapuun käyttö muihin tarkoituksiin on kiellettyä, eikä siihen saa ripustaa/asentaa siihen kuulumattomia tuotteita (poikkeus: nukkuma-alustat tai peitot tasoille). Kissapuu ei ole lasten leikkiväline, joten valvo lapsia Kissapuun läheisyydessä ja estä lasten mahdollisuus kiivetä puuhun. 

Onko Kissapuun kokoaminen helppoa?

Kissapuu kiipeily- ja raapimispuu on suunniteltu niin, että sen kokoaminen on mahdollisimman helppoa ja onnistuu yksinkin. Toimitamme mukana selkeät kokoamisohjeet ja pientyökalut. Tanko kiristetään kiertämällä tukevaksi lattian ja katon väliin ilman pysyvää kiinnitystä, joten voit myöhemmin vaihtaa Kissapuun paikkaa.

Voinko räätälöidä Kissapuun kokoonpanon toiveitteni mukaan tai hankkia Kissapuun osa kerrallaan?

Tämä onnistuu mainiosti. Voit valita tasot valikoimastamme ja itse päättää tasojen määrän ja niiden paikan. Katso tuotevalikoimasta "Suunnittele itse" osio. Näin voit myös hankkia Kissapuun itsellesi osissa kissakotisi tilanteen mukaan. 

Tasojen kokoonpanoa puussa voi muutenkin vaihdella ja siten tuoda vaihtelua paitsi kissalle, myös itsellesi.

Jos haluat miettiä materiaalivalintoja kotona, ota yhteyttä, toimitamme näytteet puu-, köysi- ja huopamateriaalista.

Mitä jos muutan uuteen asuntoon ja huonekorkeus muuttuu?

Tämä ei ole ongelma. Jotkut asiakkaistamme ovat uuden asunnon myötä tilanneet uuden tangon yläosan, joka sopii uuden asunnon huonekorkeuteen. Kokonaan uutta puuta ei siis tarvitse ostaa.

Olemme myös räätälöineet tankoja siten, että kesäksi Kissapuun voi siirtää katetulle parvekkeelle kissojen iloksi.

Köysien ja huopien vaihto?

Kun tulee aika vaihtaa tangon köysi tai tasojen huopa, ota yhteyttä. Voit ostaa meiltä sekä köyttä että valmiiksi leikattuja huopia (ks. Varaosat), ja vaihtaa ne itse ohjeiden mukaan.

Myös me tarjoamme mm. köysien vaihtopalvelua. Kysy lisää: info@kissapuu.fi

Mistä Kissapuu-tuotteiden hinta koostuu?

Kissapuu kiipeily- ja raapimapuussa tai muissa tuotteissamme ei ole käytetty pahvi- tai muoviosia, eikä kangasta. Tanko on metallia ja köysimateriaali 12 mm paksuista. Tasojen materiaalina käytetään koivuvaneria ja tammiviilua. Tasojen päällysteenä käytetään kovaakin kulusta kestävää neulehuopaa (lue lisää Tietoa tuotteesta). Kaikki osat on kierrätettävissä.

Tuotteet valmistetaan räätälöitynä ammattipuusepän verstaassa ja paikallisilla alihankkijoilla tarjoten työtä kotimaisille pienyrittäjille. Verhoilija valmistaa nukkuma-alustat.

Huonekalujen tapaan kaikki tuotteet on suunniteltu pitkäikäisiksi (10-20 vuotta) tavoitteena kestävä kehitys ja ekologisuus. Huopa- ja köysimateriaalit kuluvat käytössä, mutta toimitamme tuotteen mukana niiden vaihto-ohjeet.

Toimituskustannukset veloitamme sen mukaan mitä Matkahuolto meiltä laskuttaa.

Jokaisesta tuotteesta maksamme 24 % arvonlisäveroa valtiolle (sisältyy tuotteen hintaan).

Onnistuuko maksu erissä/osissa?

Kyllä, Paytrail ja Klarna tarjoavat mahdollisuuden maksaa laskulla ja myös osissa. Mikäli sinulla on asiaan liittyen kysyttävää, ole yhteydessä:

Paytrailin asiakaspalvelu kuluttajille arkisin klo 8-19 p. 020 718 1830 tai www.paytrail.com/yhteystiedot.

Klarnan asiakaspalvelu arkisin klo 8-18 p. 09-425 997 71. Voit ottaa yhteyttä Klarnaan myös sähköpostitse: info@klarna.fi tai chat-palvelun kautta.

Lue lisää sivuiltamme maksutavat.

Mitä on hyvä tietää Kissapuu-tuotteiden toimituksista?

Kissapuu tehdään hyvin pitkälti räätälöitynä tuotteena asiakkaiden tilauksesta (huovitukset, erikoiskorkeudet), joten valmistus kestää 5-10 arkipäivää. Joihinkin työvaiheisiin käytetään lisäksi ulkopuolisia toimittajia. Tavoitteemme on kuitenkin, että tuote lähtee verstaalta meiltä mahdollisimman nopeasti. Matkahuolto kuljettaa tuotteen 1-3 arkipäivässä riippuen kohteesta.

Etkö saanut tilausvahvistusta?

Tilausvahvistus lähtee järjestelmästämme automaattisesti onnistuneen maksutapahtuman jälkeen. Joskus se voi löytyä roskapostista. Tarvittaessa ota yhteyttä: info@kissapuu.fi

Paljonko Kissapuu-lähetys painaa ja mitkä ovat pakkausten mitat?

Tanko toimitetaan erillisessä paketissa, jonka mitat ovat 160x20x15 cm ja paino noin 8 kg. Erikoiskorkeustangon (pituus > 263 cm) paketti on vielä hiukan pidempi. Koska tanko on erikoispitkä, veloittaa Matkahuolto siitä erillishinnan.

Tasot tulevat omassa laatikossa, joka esim. Kissan Onni - valmispaketin tasojen (pyöreä, askel- ja nukkumataso) osalta painaa 5 kg. Pakkauksen mitat ovat 45x45x27 cm. Kissan Unelma-valmispaketin tasot (pyöreä, askel- ja pesätaso) pakataan 45x45x48 cm kokoiseen pahvilaatikkoon, paino 5 kg. 

Erikseen tilattavien osien pakkausten paino ja koko riippuu tasojen määrästä. Esim. riippumatto- tai tuplanukkumataso pakataan 70x40x60 cm kokoiseen pahvilaatikkoon. Pienemmät tasot pakataan yllä mainittujen mittojen kokoisiin laatikoihin. 

Onko mahdollista tilata toimitus kotiovelle asti?

Matkahuolto toimittaa Kissapuun lähetykset valitsemaasi noutopisteeseen (Matkahuollon toimipisteiden lisäksi K-Marketit, R-kioskit ym.) Toimituskustannus määräytyy tilauksen painon mukaan (kg). Saat tekstiviestin heti, kun tilaus on noudettavissa.

Matkahuollolla on lisäpalvelu, jota hyödyntäen asiakas voi tilata tuotteen toimituksen kotiovelle asti. Tällöin tilausta tehdessä valitaan "Matkahuolto kotijakelu"-vaihtoehto. Matkahuolto on tekstiviestitse yhteydessä ja kotiinkuljetusaika sovitaan etukäteen (Matkahuolto ei siis vain ilmesty ilmoittamatta oven taakse). Valitettavasti tilauksen yhteydessä ilmoitetut ovikoodi- ym. tiedot eivät välity järjestelmästämme Matkahuollolle, vaan asiakkaan tulee ilmoittaa niistä sovittaessa toimitusta.

Voinko tulla katsomaan Kissapuuta ennen ostopäätöksen tekemistä?

Kissapuun tuotteet ovat myynnissä verkkokaupassa. Valmispaketit Kissan Onni ja Unelma ovat myynnissä Stockmann Online Exclusive verkkokaupassa.

Kissapuu tankoineen ja tasoineen on nähtävillä Alavuudella Alavuuden seudun eläintiimi ry:n tiloissa, jyväskyläläisellä kissaklinikalla Almavetissä, eläinlääkäriasema Kamu Oy:ssä Oulussa, Kissakoti Kattilassa Hämeenlinnassa, Kissojen katastrofiyhdistyksen tiloissa Tampereella sekä Amsterdamissa, Hollannissa, KattenCafe Kopjesissa.  Aukioloajat löydät sivuiltaan.

Lisäksi useampi ihana asiakkaamme on tarjonnut mahdollisuutta Kissapuun ostamista harkitseville käydä katsomassa puuta heidän kotonaan. Kodit sijaitsevat Jyväskylässä, Lempäälässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Yhteystiedot saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme info@kissapuu.fi.